petak, 7. travnja 2023.

Zlatni med sa Kurkumom - Med i Kurkuma kao lijek su snažan prirodni antibiotik za naš organizam! Recept koji jača imunitet čovjeka, liječi prehladu i grlobolju, a ne šteti našim crijevima

Kombinacija kurkume i meda se često spominje kao moćan prirodni antibiotik koji može ojačati imunitet, pomoći u liječenju prehlade i grlobolje, te pritom ne oštetiti crijevnu floru. 

RECEPT : Za pripremu ovog recepta, pomiješajte 1 žličicu kurkume s 1 žličicom meda, te konzumirajte ovu smjesu jednom dnevno. Ova kombinacija može pomoći u smanjenju upala u tijelu i ubrzati proces ozdravljenja. Važno je napomenuti da ova kombinacija ne zamjenjuje savjetovanje s liječnikom i primjenu propisanih lijekova.

Kurkuma je začin koji se tradicionalno koristi u ayurvedskoj medicini kao prirodni lijek za razne zdravstvene probleme. Glavni sastojak kurkume je kurkumin, koji ima snažna antioksidativna, protuupalna i antibakterijska svojstva. Ova biljka se koristi za ublažavanje simptoma artritisa, probavnih problema, kardiovaskularnih bolesti, depresije, pa čak i raka.

Studije su pokazale da kurkumin ima sposobnost smanjiti upalu u tijelu i ublažiti bol u zglobovima kod osoba koje pate od artritisa. Također se vjeruje da kurkumin može pomoći u prevenciji srčanih bolesti i poboljšanju kognitivnih funkcija mozga.

Kada se kurkuma kombinira s drugim sastojcima kao što su med ili crni papar, njena apsorpcija u tijelo se poboljšava. Ova kombinacija može pomoći u jačanju imuniteta, smanjenju upale u tijelu, te pomoći u liječenju prehlade i kašlja.

Iako kurkuma ima brojne zdravstvene prednosti, važno je imati na umu da ova biljka može interakirati s nekim lijekovima i izazvati neželjene učinke u nekim ljudima. Prije nego što počnete uzimati kurkumu kao dodatak prehrani ili lijek, uvijek se savjetujte sa svojim liječnikom.

Kombinacija meda i kurkume je popularna u tradicionalnoj medicini zbog svojih potencijalnih ljekovitih svojstava. Kurkuma, začin iz porodice đumbira, sadrži prirodni pigment kurkumin, koji ima snažna protuupalna, antioksidativna i antibakterijska svojstva. Med, s druge strane, ima antibakterijska svojstva i sposobnost ublažavanja upale.

Kada se med i kurkuma kombiniraju, stvaraju moćan prirodni antibiotik koji može pomoći u jačanju imunološkog sustava, smanjenju upale u tijelu, te pomoći u liječenju prehlade, kašlja i grlobolje.

Kurkumin ima nisku bioraspoloživost, što znači da se slabo apsorbira u tijelu. Međutim, kada se kombinira s medom, koji sadrži prirodne enzime koji povećavaju apsorpciju, kurkumin se može bolje apsorbirati u tijelu.

Važno je napomenuti da ova kombinacija ne zamjenjuje savjetovanje sa stručnjakom i uzimanje propisanih lijekova. Također, osobe koje su alergične na med ili kurkumu trebaju izbjegavati ovu kombinaciju ili se prije njenog uzimanja posavjetovati s liječnikom.


Kombinacija kurkume i meda se često spominje u kontekstu prirodnog antibiotika, a mnogi je zovu "zlatni med"


Kurkuma je začin koji posjeduje vrijedna svojstva za organizam, kao što su protuupalna, antioksidativna i imunostimulirajuća svojstva, te se koristi kao dio prevencije karcinoma. 

S druge strane, med je poznat kao prirodni zaslađivač, ali također i kao namirnica koja pomaže u jačanju imunološkog sustava.

Kurkuma se može kombinirati s različitim namirnicama i biljkama kako bi se poboljšala njezina apsorpcija i pojačala njezina ljekovita svojstva. Primjerice, kurkuma se često kombinira s crnim paprom, jer piperin, aktivni sastojak crnog papra, poboljšava apsorpciju kurkuminoida u tijelu. Također se preporučuje kombinirati kurkumu s maslinovim uljem, kokosovim uljem ili drugim zdravim mastima, jer se kurkumin topljiv u mastima. Kurkuma se također može kombinirati s đumbirom, koji ima slična protuupalna svojstva, te s medom, koji ima prirodna antibakterijska svojstva i pomaže u umirivanju upale. U svakom slučaju, prije korištenja kurkume kao lijeka, važno je konzultirati se s liječnikom kako bi se osiguralo da je sigurna za Vas i kako bi se izbjegle eventualne interakcije s drugim lijekovima koje koristite.

Biber i kurkuma često se kombiniraju jer piperin, aktivni sastojak crnog papra, poboljšava apsorpciju kurkuminoida koji se nalaze u kurkumi. Kurkuminoidi su skupina prirodnih spojeva koji se nalaze u kurkumi i odgovorni su za većinu njezinih ljekovitih svojstava. Naime, kurkuminoidi su slabo topljivi u vodi i loše se apsorbiraju u tijelu, stoga biber pomaže u povećanju njihove bioraspoloživosti. Na taj način, dodavanje crnog papra u jela koja sadrže kurkumu može pomoći u poboljšanju učinkovitosti kurkume kao prirodnog lijeka. Međutim, treba napomenuti da pretjerana konzumacija biber i kurkume može izazvati iritaciju probavnog sustava, stoga je važno pridržavati se preporučenih doza.


Ovaj recept za kurkumu i med je vrlo jednostavan i brz za pripremu Potrebni su samo dva sastojka - Kurkuma i Med

Najbolji Antibiotik . Osim toga, dobrog je okusa

Jedna jušna žlica Kurkume i 100 g Meda su dovoljni za pripremu ove smjese.


Kurkumu i med treba pomiješati koristeći drvenu žlicu, jer se med loše ponaša u kontaktu s metalom. Smjesu treba pohraniti u posudu i može se koristiti kao preventivna mjera protiv prehlade, ali i za olakšavanje simptoma prehlade i gripe. Smjesu kurkume i meda možete umiješati u mlijeko ili čaj kako bi se pojačao njezin učinak. Ovaj prirodni lijek ima protuupalna i antibakterijska svojstva, a njegova redovita konzumacija može pomoći u jačanju imunološkog sustava i očuvanju zdravlja. Važno je napomenuti da prije korištenja ovog prirodnog lijeka treba konzultirati se s liječnikom, pogotovo ako se uzimaju neki drugi lijekovi ili imate neke zdravstvene probleme.


Kada koristite med i kurkumu za prevenciju prehlade, preporučuje se uzeti pola žličice mješavine svakih nekoliko sati. U slučaju da se prehlada već razvila, trebali biste uzeti pola žličice svakih sat vremena prvog dana, pola žličice svakih dva sata drugog dana, a pola žličice 3-4 puta dnevno trećeg dana. Međutim, osobe koje pate od hemofilije, hipertenzije ili dijabetesa trebaju se konzultirati s liječnikom prije korištenja ove mješavine jer kurkuma može smanjiti razinu šećera u krvi i razrijediti krv. Također, osobe s bolestima žučnog mjehura trebaju biti oprezne jer kurkuma može uzrokovati kontrakciju mišića žučne vrećice. Ova mješavina također se može koristiti za olakšavanje simptoma prehlade i grlobolje, a može se dodati u čaj ili mlijeko. Kurkuma i med su odlični izbor za liječenje grla i pluća, posebno ako ste nedavno uzimali antibiotike jer se preporučuje smanjivanje njihove upotrebe kako se ne bi postao otporan na njihovo djelovanje.

Med i kurkuma


Često se koriste u kombinaciji kao prirodni lijekovi, ali ne postoje dovoljno jake znanstvene studije koje bi potvrdile njihovu učinkovitost u mršavljenju. Ipak, neke studije su pokazale da kurkumin, aktivni sastojak kurkume, može pomoći u regulaciji tjelesne mase i smanjenju pretilosti poticanjem razgradnje masti i inhibicijom stvaranja masnih stanica. Med, s druge strane, može pomoći u kontroliranju apetita i održavanju zdrave razine šećera u krvi, što također može biti korisno u mršavljenju. Maska od meda i kurkume može pomoći kod kožnih problema i akni, jer imaju protuupalna svojstva i mogu smanjiti upale i crvenilo. Međutim, prije korištenja ove maske, preporučuje se testiranje na malom području kože kako bi se izbjegle alergijske reakcije.

Kombinacija đumbira, kurkume i meda

Korisna je za potporno liječenje i može pomoći u borbi protiv infekcija, upala i mučnine, te poboljšati cirkulaciju i detoksikacijske procese u organizmu. Med ima poznata ljekovita svojstva i koristi se u liječenju brojnih bolesti.

Da biste pripremili ovaj pripravak, trebat će vam pola šalice meda, 4 čajne žličice đumbira, 2 čajne žličice kurkume i jedan limun. Sve sastojke pomiješajte u posudi i dodajte još đumbira ili kurkume po potrebi. Prelijte smjesu u staklenku i čuvajte u hladnjaku.

Kad god vam zatreba, dodajte dvije jušne žlice u omiljeni čaj ili razmutite u toploj vodi. Ova kombinacija će pomoći u jačanju imuniteta i ublažavanju simptoma respiratornih infekcija.

Kurkuma i maslinovo ulje u kombinaciji s paprom 




Preporučuju se za najteža oboljenja. Ovi sastojci imaju poznata ljekovita svojstva i mogu pomoći u borbi protiv upala i drugih bolesti.

Za pripremu ovog pripravka, trebat će vam 1/4 čajne žličice kurkume, pola čajne žličice maslinovog ulja i prstohvat papra. Pomiješajte sve sastojke i možete ih konzumirati sami ili ih dodati jelima. Preporučuje se svakodnevni unos ove kombinacije kako bi se poboljšalo zdravlje.



https://www.nezavisne.com/zivot-stil/hrana-pice/Kurkuma-moze-ono-sto-hemioterapija-ne-moze/418799  
VIDEO O KURKUMI BROJ 1
VIDEO O KURKUMI BROJ 2
VIDEO O KURKUMI BROJ 3
VIDEO O KURKUMI BROJ 4


100 tagova za Kurkumu i Med kao lijek

  1. kurkuma
  2. med
  3. prirodni lijek
  4. alternativna medicina
  5. zdravlje
  6. prirodno liječenje
  7. ayurveda
  8. začini
  9. superhrana
  10. kurkumin
  11. antibakterijsko djelovanje
  12. antioksidanti
  13. protuupalno djelovanje
  14. detoksikacija
  15. prehlada
  16. gripa
  17. imunitet
  18. imunološki sustav
  19. bakterije
  20. virusi
  21. bolesti dišnog sustava
  22. astma
  23. alergije
  24. artritis
  25. osteoartritis
  26. reumatoidni artritis
  27. migrene
  28. anemija
  29. krvni tlak
  30. srce
  31. cirkulacija
  32. dijabetes
  33. rak
  34. Alzheimerova bolest
  35. depresija
  36. tjeskoba
  37. nesanica
  38. digestivni sustav
  39. želučani problemi
  40. nadutost
  41. probavni problemi
  42. zatvor
  43. proljev
  44. čir na želucu
  45. gastritis
  46. upala crijeva
  47. sindrom iritabilnog crijeva
  48. mršavljenje
  49. dijeta
  50. zdrava prehrana
  51. jutarnji napitak
  52. zaštita jetre
  53. anti-aging
  54. koža
  55. akne
  56. ekcem
  57. psorijaza
  58. vitiligo
  59. pigmentacija
  60. prirodna kozmetika
  61. kosa
  62. vlasište
  63. rast kose
  64. sjaj kose
  65. kozmetički tretmani
  66. sunčeve zrake
  67. opekline od sunca
  68. zdravi zubi
  69. usna šupljina
  70. desni
  71. bijeli zubi
  72. prirodno izbjeljivanje zubi
  73. oralna higijena
  74. gubitak kose
  75. loš zadah
  76. zaštita od slobodnih radikala
  77. anti-stres
  78. imunomodulator
  79. gubitak apetita
  80. povećanje apetita
  81. povećanje energije
  82. nadbubrežne žlijezde
  83. endokrini sustav
  84. hormonalna ravnoteža
  85. menstrualni problemi
  86. PMS
  87. menopauza
  88. plodnost
  89. potencija
  90. seksualno zdravlje
  91. erektilna disfunkcija
  92. libido
  93. spermatogeneza
  94. sportaši
  95. mišići
  96. zglobovi
  97. tetive
  98. ligamenti
  99. sportske ozljede
  100. rehabilitacija




Nema komentara:

Objavi komentar

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara napišite ih ovdje....hvala