ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.

Limun i njegova ljekovita svojstva

LIMUN LIJEČI RAK 

KAKO ? Uzmite 1 litru tople vode i u nju iscijedite 1 limun svaki dan , te popijte to kroz cijeli dan i vaše tijelo će početi uništavati stanice raka u vama,pa i potencijalne klice ukoliko ga nemate al imate sklonost da obolite od neke vrste karcinoma-potvrdila su to istraživanja medecinskih stručnjaka iz 70-tih godina al se tada ovaj jednostavan i učinkovit recept u borbi protiv raka zataškao od javnosti radi potencijalnoga gubitka profita na umjetnim lijekovima i tabletama koje se danas nude u borbi protiv te strašne bolesti,ova se tema ponovo aktualizirala kao djelotvorna u 2011 godini kada se ponovo priznaje i objavljuje javnosti da je limun ne samo biljka nego i lijek u borbi protiv raka i opakih toksina u tijelu čovjeka.

                      

Limun je namirnica sa vjerojatno najdužim popisom pozitivnih djelovanja na naše zdravlje. O limunu kao lijeku pisane su brojne knjige, a ja ću za početak izdvojiti samo neka najvažnija ljekovita svojstva limuna, tog kiselog agruma.

Ljekovita svojstva limuna
Limun znatno podiže imunitet, on je prirodni antibiotik koji štiti od bakterija i virusa. Njegova kiselost odbija štetne bakterije ali, što je zanimljivo, privlači bakterije korisne za naš probavni sustav. Mnoge dijete preporučuju limun jer on daje osjećaj sitosti i istovremeno diže energiju umornom tijelu. Blago djeluje na jetru, na probavu i na krvnu sliku jer snižava kolesterol. Kod visokog kolesterola preporuča se kombinacija limuna i bijelog luka o kojoj ćemo uskoro pisati. Limun je i učinkovit protiv žgaravice . Citruse inače nije pametno konzumirati kod žgaravice, ali ako pomiješate žlicu limuna i pola čaše vode i to popijte žgaravica će nestati. Navodno limun pomaže i kod menstrualnih bolova.

Kako konzumirati limun?
Limun je najbolje nacijediti i spremiti u hladnjak te po želji konzumirati. Ako ćete ga ići cijediti svaki puta kada želite dodati par kapi soka od limuna u salatu to će vam brzo dosaditi. Zato je dobro nacijediti veću količinu limuna i to onda trošiti. Limunova kora ima kiselkasto- gorku aromu i može se dodavati kolačima, a u mediteranskim krajevima je popularan i liker od limuna. Kriške limuna dodaju se u čaj i druge napitke zbog arome, ali ja preporučujem cijeđenje limuna (umjesto dodavanja kriški) kojim dobivate i aromu i zdrava svojstva.

Kako kupovati limun?
Limuni se razlikuju po slatkoći, a pravilo je da su slađi limuni bogatiji mineralima i vitaminima. Kako znati koji je limun sladak? Prvo je pravilo birati žute limune prije nego zelene. Drugo pravilo je birati teške limune. Limun koji je bogat korisnim tvarima ima tanku koru i bogatu unutrašnjost i teži je u odnosu na limun iste veličine koji ima debelu koru i nije toliko bogat korisnim sastojcima.

Voće koje liječi
Naranče, mandarine, limun i grejpfrut sadrže protuupalne sastojke - flavonoide koji stimuliraju detoksifikaciju kancerogenih tvari putem jetre. Od organski uzgojenog voća koristite i naribanu koru koja je također vrlo zdrava. 

Bobičasto voće
Jagode, maline, borovnice, maline i brusnice sadrže kiseline i polifenole koji sprečavaju rast tumora. Jedite ih za doručak uz mlijeko od soje i žitarice punog zrna poput zobi. Smrznute su djelotvorne kao i svježe. 

Desert koji liječi
Uživajte u antioksidantima bogatoj crnoj čokoladi koja sadrži 70% kakaa. Sadrži brojne antioksidante, polifenole i druge sastojke koji djeluju protiv tumora. Kocka kvalitetne čokolade zdravija je i od čaše crvenog vina i jednako dobra kao šalica zelenog čaja. 

Zaključak
Do danas nije pronađen alternativni pristup koji samostalno liječi rak, stoga dr. Servan-Schreiber smatra da se ono najbolje od konvencionalne medicine - kirurgija, kemoterapija, radioterapija i imunoterapija - treba koristiti prilikom liječenja. No, suludo je zanemariti kapacitet koji u borbi protiv raka ima naše tijelo. Smatra da svoje preživljavanje velikim dijelom duguje u promjeni prehrane i većoj aktivnosti."

ZAKLJUČAK 

Limun (Citrus limon) je zeljasta biljka iz porodice citrusa koja se uzgaja zbog svog voća. Limun ima karakterističnu kiselo-gorku aromu i osvježavajući okus te se često koristi u prehrani, pićima i proizvodima za njegu kože.

Limun je bogat vitaminom C, antioksidansima, flavonoidima i drugim fitonutrijentima koji pružaju brojna zdravstvena i ljekovita svojstva. Neka od najznačajnijih ljekovitih svojstava limuna uključuju:

Antioksidansi: Limun sadrži antioksidanse poput vitamina C, flavonoida i limonoida koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa u tijelu.

Zaštita od prehlade i gripe: Limun se često koristi kao prirodni lijek protiv prehlade i gripe. Sadrži visoku razinu vitamina C koji pomaže u jačanju imunološkog sustava i borbi protiv virusa i bakterija.

Antiupalni učinci: Limun ima snažne protuupalne učinke koji pomažu u borbi protiv upala u tijelu. To ga čini korisnim u borbi protiv mnogih bolesti, uključujući artritis, upalne bolesti crijeva i astmu.

Detoksikacija: Limun pomaže u detoksikaciji tijela tako što potiče rad jetre i bubrega. Također pomaže u uklanjanju toksina iz tijela i potiče zdravu probavu.

Zaštita jetre: Limun pomaže u zaštiti jetre tako što potiče njezino čišćenje i smanjuje opterećenje na njoj.

Probava: Limun pomaže u regulaciji probave tako što potiče proizvodnju želučanih sokova i žuči. To ga čini korisnim u borbi protiv zatvora, nadutosti i drugih problema s probavom.

Zaštita od raka: Limun ima antioksidativna svojstva koja pomažu u borbi protiv raka. Flavonoidi i limonoidi u limunu pomažu u smanjenju rizika od raka dojke, debelog crijeva i drugih vrsta raka.

Smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti: Limun pomaže u smanjenju rizika od srčanih bolesti tako što smanjuje razinu kolesterola i triglicerida u krvi.

Poboljšanje zdravlja kože: Limun se često koristi u proizvodima za njegu kože zbog svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava. 

Video o Limunu Broj 1

Video o Limunu Broj 2


63 taga za Limun i njegova ljekovita svojstva

  1. Limun
  2. Antioksidansi
  3. Vitamin C
  4. Citrusi
  5. Zaštita od prehlade i gripe
  6. Imunološki sustav
  7. Antiupalni učinci
  8. Detoksikacija
  9. Zaštita jetre
  10. Probava
  11. Zatvor
  12. Žgaravica
  13. Umanjenje boli u grlu
  14. Umanjenje kašlja
  15. Olakšanje simptoma astme
  16. Zaštita od oksidativnog stresa
  17. Antioksidativni enzimi
  18. Smanjenje rizika od raka
  19. Smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti
  20. Smanjenje rizika od moždanog udara
  21. Smanjenje rizika od dijabetesa
  22. Smanjenje rizika od osteoporoze
  23. Poboljšanje zdravlja kože
  24. Antioksidativni učinci na kožu
  25. Protuupalni učinci na kožu
  26. Poboljšanje teksture kože
  27. Poboljšanje sjaja kože
  28. Ublažavanje akni
  29. Zaštita od sunca
  30. Poboljšanje kvalitete kose
  31. Poboljšanje sjaja kose
  32. Protuupalni učinci na vlasište
  33. Ublažavanje peruti
  34. Smanjenje krvnog tlaka
  35. Smanjenje rizika od srčanih bolesti
  36. Smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti
  37. Regulacija kolesterola
  38. Smanjenje rizika od moždanog udara
  39. Zaštita od ateroskleroze
  40. Poboljšanje cirkulacije
  41. Protuupalni učinci na zglobove
  42. Ublažavanje artritisa
  43. Poboljšanje zdravlja desni
  44. Smanjenje upale desni
  45. Smanjenje rizika od parodontalnih bolesti
  46. Smanjenje rizika od karijesa
  47. Poboljšanje oralne higijene
  48. Zaštita od infekcija
  49. Antibakterijski učinci
  50. Antivirusni učinci
  51. Antifungalni učinci
  52. Poboljšanje raspoloženja
  53. Borba protiv depresije
  54. Smanjenje stresa
  55. Poboljšanje kognitivnih funkcija
  56. Zaštita od neurodegenerativnih bolesti
  57. Alzheimerova bolest
  58. Parkinsonova bolest
  59. Smanjenje rizika od demencije
  60. Poboljšanje zdravlja jetre
  61. Regulacija šećera u krvi
  62. Poboljšanje metabolizma
  63. Poboljšanje energetske razine

2 komentara:

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara napišite ih ovdje....hvala