utorak, 21. veljače 2012.

TIBETANSKA GLJIVA-liječi sve moguće bolesti organizma

TIBETANSKA GLJIVA- bijele je boje - pogledaj sliku

Kako se radi i zašto je dobro redovno piti kefir?

1.
Regulira izmjenu tvari u organizmu

2.Liječi bolesti krvnih žila, srca,
   rastvara kolesterol u krvnim žilama 

3.Liječi gušteraču, jetru i slezenu

4.Liječi želudac, crijeva i djeluje na
   nestanak čireva.

5.Popravlja i reguliše krvni tlak


6.Proizvodi atibiotike i liječi upaljena mjesta.

7.Liječi bolesti bubrega i kontrolira mokraćne kanale

8.Zaustavlja razvoj raka u organizmu odnosno metastaza

9.Pomlađuje tijelo tako da spriječava brzo starenje

10.Liječi žuč, čisti žučne puteve, dvanaesterac, rastvara žučne kamence

11.U tijelu regulira pomanjkanje energije i štiti od stresa

12.Sadrži sve vitamine potrebne za život čovjeka i normalno funkcioniranje organizma

Kefir se radi fermentacijom mlijeka pomoću specifičnih bakterija i kvasaca. Tijekom ovog procesa, mliječni šećer laktoza se razgrađuje na mliječnu kiselinu, što daje kefiru blago kiselkast okus. Kefir se može napraviti i od drugih vrsta mlijeka, poput kokosovog ili sojinog mlijeka, a također se mogu dodati različiti okusi i začini kako bi se poboljšao okus.

Redovno pijenje kefira ima mnoge prednosti za zdravlje, uključujući:

Jačanje imunološkog sustava - Kefir sadrži probiotike, koji su korisne bakterije koje pomažu u održavanju ravnoteže u crijevima i jačaju imunološki sustav.

Poboljšanje probave - Kefir može pomoći u smanjenju problema poput zatvora, proljeva i nadutosti, jer probiotici u kefiru pomažu u razgradnji hrane i apsorpciji hranjivih tvari.

Smanjenje upala - Kefir sadrži antioksidanse i probiotike koji mogu pomoći u smanjenju upala u tijelu.

Regulacija razine šećera u krvi - Kefir može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi, što je posebno važno za osobe s dijabetesom.

Smanjenje rizika od srčanih bolesti - Kefir može pomoći u smanjenju razine kolesterola u krvi i smanjenju krvnog tlaka, što može smanjiti rizik od srčanih bolesti.

Poboljšanje raspoloženja - Kefir sadrži aminokiseline koje mogu pomoći u poboljšanju raspoloženja i smanjenju stresa.

Uz to, kefir je bogat hranjivim tvarima poput proteina, kalcija i vitamina D. Redovito konzumiranje kefira može pomoći u održavanju ravnoteže u tijelu i poboljšati opće zdravlje i dobrobit.

NAČIN PRIPREME ZA JEDNU OSOBU
Dvije velike plastične ili drvene žlice gljive stavite u staklenu posudu i preliti sa 1/4 litre tj.
( 0,25l ) tj. 2,5 deca  mlijeka- to Vam je otprilike 1,5 čaša mljeka .

Mljeko netreba prokuhavati - obično mljeko  sa 1,5 mm preporučeno.

Gljiva ne smije doći u doticaj sa METALOM jer u tom slučaju ugiba i gubi ljekovita svojstva
koja sadrži u sebi postavši CRNOM kao i ako ostavite gljivu 24 sata na suvom i nezalijete je
svaki dan u nova 2,5 deca mljeka a ono staro ljekovito KISELO MLJEKO popijete ili date nekome ili jednostavno bacite- znači i u tome slučaju gljiva će POCRNJETI i izgubiti ljekovitu moć ako joj niste prišli svako JUTRO ili svako VEČE u isto vrijeme ovisno kako Vam je zgodnije piti i promijenili novo mljeko a staro kiselo mljeko popili za svoje zdravlje .

Znači : nakon 24 sata promiješati drvenom ili plastičnom žlicom nikako metalnom jer je zabranjeno  i procijediti kroz plastično cjedilo također nesmije biti metalno (ono veće, ono za čaj je premalo).

Činite to nježno da ne oštetite gljivu. Procijeđeno mlijeko popijte.

Pazite da ne popijete ni djelić gljive, ni djelić gljive ne smije dospjeti u odvod sudopera ili kanalizaciju.

Gljivu u cjedilu oprati pod mlazom hladne vode- lagano

Ispranu gljivu staviti u čistu staklenku, naliti mlijeko ( 2,5 deca ) i promješati.

Staklenku obvezno poklopljenu plastičnim poklopcem držati na sobnoj temperaturi što znači 
da se nesmije gljiva i mljeko u staklenki stavljati u frižider ili hladnjak tj. na jako hladno mjesto
jer i u tom slučaju gljiva gubi ljekovitu moć .

Z A P A M T I T E : gljiva se ne smije dodirivati prstima niti metalnim predmetima!!!

NE DRŽATI U FRIŽIDERU!!!!

Za 2 tjedna otprilike ona naraste toliko da ju možete već nekome drugome dati kidajući  polovicu gljive i tako možete nekome pomoći da se i on lako i jeftino dugo...dugoo ... dugoo liječi sam kod svoje vlastite kuće......gljiva liječi sve moguće bolesti.....koliko ja znam i koliko sam ja čuo od ljudi.

KURA

Mlijeko piti 20 dana i to prije spavanja najbolje-preporuča se a može i ujutro
( dakle samo jednom dnevno)  u isto vrijeme - preporuča se .

Nakon jedne dvadesetodnevne kure pauzirati 10 dana.

Kuru ponovite nekoliko puta dok se ne osjeti poboljšanje - najmanje 3 x po 20 dana i svaki put 
između pauza od 10 dana .

Z A P A M T I T E : gljiva mora uvijek biti u mlijeku jer inače pocrni i nakon 24 sata gubi ljekovitost.

Za vrijeme pauze od 10 dana gljivu treba redovito svaki dan čistiti i držati u mlijeku.

Zdrava gljiva podvostručuje se za 17 dana. Tada je podijelimo i damo polovicu slijedećem čovjeku koji ima bilo kakvih zdravstvenih problema nap : SUSJEDU,rođaku,prijateljima....

POVIJEST TIBETANSKE GLJIVE I PODRIJEKLO

U Europu je gljivu donio jedan profesor Uniklinike ili sveučilišne klinike u Glewitz-u (Poljska).
Profesor Sokolovski

Radio je u Indiji preko pet godina i razbolio se od raka jetre.

Monasi su ga izlječili pomoću ove gljive pa ih je prije povratka u Poljsku 1997 godine zamolio da mu daju gljivu.

TIBETANSKA GLJIVA ZDRAVLJA - je vrlo rijetka gljiva iz Indije.

Zadnjih godina je ispitivana u Njemačkoj i dokazano je da je gljiva pravo čudo prirode, koje liječi ljude.

Gljivu su uzgojili tibetanski monasi (svečenici ) i posjeduje sljedeća svojstva:

Regulira naizmjenično obrambene materije u organizmu:

- Liječi bolesti srca i oboljelih srčanih krvnih žila, razlaže holesterol u krvnim žilama.
- Liječi žuč, čisti žučne kanale, dvanaesterac i razlaže žučni kamen.
- Liječi gušteraču, jetru i slezinu.
- Prirodno je sredstvo za potenciju kod žena i muškaraca
- Liječi želudac i crijeva, otklanja čir.
- Sama gljiva stvara antibiotike i liječi upaljena mjesta u organizmu.
- Regulira krvni tlak.
- Liječi bubrege i kontrolira mokraćne puteve.
- Zadržava metastaze i njihov dalji razvoj.
- Sprečava brzo starenje.
- Smanjuje osjećaj zamora usljed stresa.
- Posejduje sve vitamine za život

Ja ju koristim i cijela moja OBITELJ i osjećam se dobro .
Samo jednom gljivom lječit ćete sebe i svoju obitelj dugo godina.

POSTOJE IZVORI KOJI GOVORE DRUGAČIJE :
http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/04/kefir-cudesna-hrana-sa-kavkaza.html

Video o Tibetanskoj Gljivi

65 tagova za Tibetansku gljivu

  1. Tibetanska gljiva
  2. Kombucha
  3. Fermentirani napitak
  4. Zdravlje
  5. Prirodni lijek
  6. Alternativna medicina
  7. Probiotici
  8. Vitamini
  9. Minerali
  10. Detoksikacija
  11. Imunološki sustav
  12. Antioksidansi
  13. Prehrana
  14. Biljni lijekovi
  15. Ekološki proizvod
  16. Alkalnost
  17. Kiselost
  18. Ljekovito bilje
  19. Gastrointestinalni trakt
  20. Bakterije
  21. Gljivice
  22. Zdrava probava
  23. Energijski napitak
  24. Prirodni tonik
  25. Hrana za mozak
  26. Zaštita od bolesti
  27. Prirodni napitak za osvježenje
  28. Bezalkoholni napitak
  29. Osnažuje imunološki sustav
  30. Aromaterapija
  31. Kultura čaja
  32. Zdrava prehrana
  33. Napitak za mršavljenje
  34. Napitak za čišćenje tijela
  35. Napitak za poboljšanje raspoloženja
  36. Napitak za povećanje energije
  37. Napitak za opuštanje
  38. Napitak za bolju koncentraciju
  39. Napitak za jačanje mišića
  40. Napitak za bolju probavu
  41. Napitak za jačanje kose i noktiju
  42. Napitak za zdravu kožu
  43. Napitak za poboljšanje vida
  44. Napitak za snižavanje kolesterola
  45. Napitak za smanjenje stresa
  46. Napitak za bolju cirkulaciju krvi
  47. Napitak za smanjenje upala
  48. Napitak za poboljšanje funkcije jetre
  49. Napitak za regulaciju razine šećera u krvi
  50. Napitak za bolju funkciju bubrega
  51. Napitak za povećanje apetita
  52. Napitak za poboljšanje probave proteina
  53. Napitak za smanjenje migrena
  54. Napitak za poboljšanje mentalne jasnoće
  55. Napitak za bolju memoriju
  56. Napitak za bolju ravnotežu hormona
  57. Napitak za smanjenje boli
  58. Napitak za smanjenje anksioznosti
  59. Napitak za smanjenje depresije
  60. Napitak za jačanje srca
  61. Napitak za bolji san
  62. Napitak za povećanje izdržljivosti
  63. Napitak za bolju fizičku formu
  64. Napitak za poboljšanje seksualne funkcije
  65. Napitak za jačanje imunološkog sust

Broj komentara: 157:

  1. Ja je koristim već više od godinu dana,i osjećam se bolje nego prije.Suprug također! Koliko bi samo potrošili novca da smo kupovali kefir od pola litre dnevno a toliko trošimo minimalno.Gljiva je super i svima je preporučam,pogotovo tko ima problema sa želucem,opstipacijom crijeva,cistitisom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Vam na ovim iskrenim riječima...upravu ste...gljiva je stvarno lijekovita i općenito dobro djeluje na cijelo tijelo...pozz

      Izbriši
    2. JA IMAM CELIJAKIJU,DALI MI GLJIVA MOZE POMOCI

      Izbriši
    3. DA BUDEM ISKREN NISAM BAŠ SIGURAN DALI POMAŽE ZA TU BOLEST ALI ZNAM ... da je Celikalija ozbiljna bolest...." CELIJAKIJA je iznimno česta doživotna bolest koja neliječena dovodi do brojnih i ozbiljnih komplikacija, a dugi niz godina može biti skrivena,nije istina da je Celijakija rijetka, izlječiva bolest prolaznoga tipa najčešće dječje dobi kao što se nekad smatralo.....konzumiranje hrane koja sadrži gluten čak i u vrlo malim količinama uzrokuje kod bolesnika poremećenu imunosnu reakciju...U DOZVOLJENU HRANU SPADA :sve vrste voća-svježeg,kandiranog, suhog,sve vrste žitarica-riža,kukuruz,proso,heljda,soja,sezam,sve vrste povrća uključujući krumpir,grahorice,rižu,leću,salate itd... ,sve vrste mesa,ribe,jaja,mlijeko,margarin,vrhnje,jogurt,sir,gljive,šećer,čaj,crna kava,kakao,đem,med,pekmez,čisti sladoled,čista čokolada,kavovina,škrob- uključujući i pšenični škrob,ulje,ocat,papar,paprika,sol,kvasac, mirodije A ZABRANJENA HRANA JE:
      PŠENICA,RAŽ,JEČAM i sve njihove prerađevine i proizvodi koji sadrže ove žitarice i u tragu,pšenične klice,mekinje,krupica od nezrela žita sladno pivo, bijela kava, viski,kupovni kruh od kukuruznog brašna (uvijek sadrži bijelo brašno),gotove juhe,gotova hrana,sosevi,instant krumpir,
      suhe smokve - bijeli prah na njima često je brašno,suhomesnati proizvodi poput salama,kobasica,hrenovki,pašteta - pretežno sadrže brašno...stvarno ne znam točno koliko je dobro uzimati ovu TIBETANSKU GLJIVU za liječenje CELIKALIJE ali moje osobno mišljenje je MISLIM DA-DA jer je ONA DOBRA OPĆENITO ZA CIJELI ORGANIZAM ...najbolje pitajte i savjetujte se sa svojim kućnim liječnikom....LIJEP POZZ

      Izbriši
    4. AKO NETKO TREBA GLJIVU EVO SKUPIO SAM SVE KOMENTARE DOSADA KOJI SU OBJAVILI DA IMAJU TIBETANSKA ZRNCA I RADO BI IH PODIJELILI SA NEKIM TKOME TREBA PA MOGU STUPITI U KONTAKT E-MAILOM ILI
      TELEFONOM ???

      Javite se na e-mail :

      1. vatromeister@gmail.com...poslat će Vam poštom ako ste zainteresirani

      2. liskosibenik@gmail.com...ako ste iz okolice Šibenika ova osoba će Vam rado dati gljivu

      3. dr_martina@net.hr ... poklanja tibetansku gljivu na područiju Zagreba

      4. omegasplit@yahoo.com ... poklanja na područiju Trogira,Kaštela i Splita

      5. lolevel.mb@gmail.com ... svi iz Zagreba mogu se javiti na ovaj mail i dobiti će gljivu

      6. zelja.papi@gmail.com ... ako je netko iz Siska može dobiti tibetansku gljivu na mail

      7 dadaprivat1@msn.com ...pozdrav svima....evo voljela bih podjeliti gljivu kome treba. Imam i mliječnu i čajnu (kombucha) ako netko želi može me kontaktirati na mail paće mo se sve dalje dogovarati. Pozdrav iz Varaždina.

      8. Na tel. 051 515-985 ... ako je netko zainteresiran za gljivu, ja sam u Rijeci

      9. Na tel. 091988 6321 ... ja imam T.gljivu i rado bi dao kome je potrebna i tko je iz okoline Osijeka kontakt na broj telefona....Zeljko

      Hvala svima na ostavljenim komentarima,lijep pozz i ugodan dan- AUTOR

      Izbriši
    5. Ja je pijem već dva mjeseca i osjećam se puno bolje i više ne pijem niti jednu tabletu,a pio sam ujutro 2 za visoki tlak,u podne antidepresiv,uvečer 1 za tlak i 1za smirenje i1za spavanje! Sada ništa od toga.

      Izbriši
  2. ja je imam 10 dana ali kad je perem diram je rukama ali ona svejedno ukiseli mlijeko i do sad sam je držala u frižideru jer mi je tako rećeno jeli ona i dalje ima ljekovita svojstva ili ne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U PRAVILU GLJIVA SE NE SMIJE DIRATI PRSTIMA NITI STAVLJATI U FRIŽIDER JER SE TIME SMANJUJE LJEKOVITA MOĆ GLJIVE ČAK I UNIŠTE SE LJEKOVITA SVOJSTVA ,TREBALA BI BITI PRI SOBNOJ TEMPERATURI...lijep pozz

      Izbriši
    2. Dal smiju pit kefir gljivu ko ima kamenje u zuci da ih nece pokrenut.Hvala molim od

      Izbriši
  3. Pozz, jel smiju trudnice, ustvari dojilje koristiti i piti to mlijeko?
    Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pitajte najbolje to svojega doktora koji KONTROLIRA TRUDNOĆU...lijep pozz

      Izbriši
  4. gljiva je cudo prirode....ljudi nemojte da sumnjate,jako je lekovita,ja i moja porodica pijemo nonstop...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja mislim...tibetanska gljiva je u svakom slučaju DOBROTVORNA BOMBA ZA LJUDSKI ORGANIZAM...savjetujem da ju svatko proba,osim onih koji su alergični na mlječne proizvode ili neke sastojke koje gljiva stvara i sadrži u svojim kemiskim reakcijama tijekom prerade mljeka u JOGURT...lijep pozz

      Izbriši
  5. Može li tko da odgovori na pitanje od 26.trvnja o diranju gljivice rukama? Imam malo krupnije cjedilo (tupperware) i vjerovatno je koji puta komadić gljivice prošao kroz njega. ZAŠTO se ne smije progutati ili da prođe u sudoper? Nije dovoljno reći NE, zanima me zašto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. DA BUDEM ISKREN NISAM NIKADA PROBAO BACATI GLJIVU U SUDOPER , KUPIO SAM SI U KAUFLANDU 3 PLASTIČNE,NOVE CJEDILJKE-srednja,mala i velika i dobro me služe za 12 kuna...MISLIM KADA DOSPIJE U SUDOPERSKU CIJEV DA SE ONA I DALJE MOŽE RAZVIJATI NEGDJE U ODVODIMA I NARASTI I ZAČEPITI VAM ODVOD ŠTO BI NAM PRESTAVLJAO JEDAN OD NEPOTREBNIH PROBLEMA ...gljiva ima svojstvo brzoga rasta u mlijeku-zdrav rat i razvoj gljive.... a izvan mlijeka vjerovatno nezdrav i možda čak i otrovan rast i razvoj gljive...po mome vlastitom mišljenju to bi mogao biti razlog zašto su neki koji bolje poznaju TIBETANSKU GLJIVU rekli da GLJIVA NESMIJE DOSPIJETI U SUDOPER,tj. njen komadić...možda netko ima drugačije tumačenje ..neznam ako da neka napiše i mene to zanima...lijep pozz,pitanje ti je odlično,treba čovjek da se DOBRO,DOBRO INFOMIRA OKO BILO ČEGA,pogotovo nešto što čovjek unosi u svoj organizam poput : lijekova ili tableta,hrane i pića-nebitno koje vrste dobro se mora informirati i o pozitivnim i negativnim mogućnostima i vjerojatnostima JER ONO ŠTO U SEBE UNOSIMO TJ. U SVOJ ORGANIZAM TO I POSTAJEMO I JESMO " SMEĆE U,SMEĆE IZ ...

      Izbriši
    2. ...gljivu slobodno mžete i pojesti i ako upadne u sudoper nije problem ,nece se tamo razvijati dalje ,osobno iskustvo.

      Izbriši
    3. smijesno: gljivu ne smijes dirati rukom (ugine), ne smije doci u dodir s metalom, ne smije se posuda prati deterdzentom, nego samo hladnom vodom, a prezivjet ce u odvodu???!! inace - nasi odvodi su drveni i plasticni, cisti, puni mlijeka (ova gljiva se hrani iskljucivo mlijecnim secerom) bez deterdzenata.....smijesno, zar ne?
      ovako....gljivu smijete popiti samo nemojte pretjerati ;), smijete je drzati u frizideru u mlijeku nekoliko dana - prezivjet ce bez problema, ovaj kefir/jogurt se smije piti i vise od jedne case/solje dnevno i smije se piti neograniceno, a ne 20 dana pa pauza.....

      Izbriši
  6. J
    a koliko sam cuo,ne znam da li je istina da ukoliko je progutamo ili udje u sudoper,moze narasti u tijelu odnosno zacepiti odvod.E sad i ja bi volio znati da li je to moguce i koje bi bile posljedice da se proguta!?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/04/kefir-cudesna-hrana-sa-kavkaza.html

      Izbriši
  7. zanima me kako doći do gljive?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/04/kefir-cudesna-hrana-sa-kavkaza.html

      Izbriši
    2. Lijep pozdrav,autor bloga http://ljekovitasvojstvabiljaka.blogspot.com

      Gljivu nisam imao sada jedno vrijeme,nisam bio u mogućnosti ju koristiti
      zbog putovanja u Njemačku,sezonski posao,no sada sam je po povratku ponovo
      nabavio i koristim.

      MOGU VAM JE BESPLATNO DATI - BILO KAKVI LIJEK ili RECEPT NE BIH
      NIKADA PRODAVAO- ja osbno....seap je nekome pomoći i pokloniti tako nešto...
      i ja sam,sam ju dobio za poklon od svojih bližnjih.....

      Neznam KAKO BI VAM MOGAO DATI,poštom ne šaljem,osobno nemogu doći k Vama
      kući gdje živite...jedino AKO STE U MOGUĆNOSTI SAMI DOĆI U SLAVONSKI BROD
      DATI ĆU VAM JE BESPLATNO ILI AKO IMATE NEKOG POZNATOGA U SL.BRODU MOGU
      NJEMU DATI PA ON VAMA...

      MOLIM AKO STE ZAINTERESIRANI JA BIH VAM JU RADO DAROVAO AL KONTAKTIRAJTE ME
      RANIJE 2-3 tjedna NA OVAJ MOJ BLOG ILI PUTEM MOGA E-MAILA stipepopi@yahoo.com
      TAKO DA ZNAM DA ŽELITE I DA ĆE SIGURNO NETKO DOĆI PO GLJIVU U SL.BROD.....
      jer gljiva čim naraste malo veća može se cjepkati na više dijelova i poklanjati drugim ljudima tko želi....tako možete i Vi dalje dijeliti svojim prijateljima....

      Šteta bi bila da TIBETANSKA GLJIVA u potpunosti nestane,da ju nitko nema eee
      da se to nebi slučajno desilo svakako je dobro preventivno djelovati i
      DIJELITI GLJIVU SVIMA KOJI JU ŽELE PROBATI,što više ljudi ju imaju to je
      bolje,manja je vjerojatnost da BOMBA LJEKOVITIH SVOJSTAVA-TIBETANSKA GLJIVA
      u potpunosti izumre ili ne stane....stvarno bi to bilo šteta...zato je moje
      mišljenje a i savjet DA GLJIVU AKO JE IKAKO MOGUĆE TREBA UVIJEK DALJE DIJELITI
      I DAVATI DRUGIM LJUDIMA KOJI ŽELE....čim naraste i postane prevelika za naše
      vlastite potrebe...bolje od Tibetanske gljive otkinuti komadić i pokjloniti
      nekome nego otkinuti komadić i baciti u smeće....šteta je...

      Lijep pozz,autor bloga.....

      Izbriši
    3. pozdrav..
      sve je to lijepo...ali gdje cemo naci upute ko ne smije koristiti tu gljivu??? i da li se taj kefir moze cuvati kasnije u frizideru???

      Izbriši
    4. ja imam T.gljivu i rado bi dao kome je potrebna i tko je iz okoline Osijeka kontakt na br.091988 6321.Zeljko

      Izbriši
  8. kako doći do gljive?

    OdgovoriIzbriši
  9. ja sam imao probleme sa hemeroidima i mogu vam reći da su jednostavno nestali otkako sam popijo jednu tromjesečnu terapiju,Sada sam ih ponovo nabavija i počeja piti.Ljudi ako pijete obični kefir možete i ovo bez problema,ništa vas ne košta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i moj prijatelj je imao neki problema sa hemeroidima,pijo je jogurt od Tibetanske gljive i njemu je šta se tiče toga sada puno,puno bolje....

      Izbriši
  10. da li se može piti ako se piju kortikosteroidi i lijekovi citostatici

    OdgovoriIzbriši
  11. jako sam mrsava i jel mogu znati jel se od gljive mogu podebljati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. MOJ ODGOVOR JE DA-ali morate uz korištenje gljive DOBRO,DOBRO JESTI(meso,masnoga,kruha,jaja,voća i povrća... I PITI MIN. 2LITRE VODE NA DAN kao što uz sve to morate redovno ići spavati nap: u 21 sat i redovno ustajati tj buditi se ujutro nap: u 6 sati,znači morate dovoljno spavati OPTIMALNO 8 SATI I TO REDOVNO...treba se naviknuti jer ZDRAVLJE TREBA ČOVJEKU BITI NA MJESTU BROJ 1,NIŠTA U ŽIVOTU NIJE VAŽNIJE OD ZDRAVLJA I LJUBAVI...BEZ TOGA NEMA DOBROGA ŽIVOTA....pokušajte i nakon svakoga obroka PRILEĆI PO POLA SATA DA SE MALO HRANA SLEGNE U STOMAKU...NEMA KVALITETNOGA DEBLJANJA AKO SE ČOVJEK UZ DOBRO SPAVANJE I JAKU HRANU(radničku hranu ) NE BAVI SA PUNO AKTIVNOSTI I RADA I TO ŠTO RAZNOLIKIJIM AKTIVNOSTIMA JER KROZ RAZNOLIKU AKTIVNOST da li SPORT ili RAD - RAZVIJAJU NAM SE I RAZNOLIKI MIŠIĆI NA NAŠEM TIJELU KOJI RASTU IZ KVALITETNE I KALORIČNE HRANE POMOĆ KEMISKIH REAKCIJA ORGANIZMA U STANJIMA NAPORNOGA RADA"svaki rad nije bitno kakav je jedna vrsta napora i muke,al se isplati jer potiče POZITIVNE KEMISKE REAKCIJE U TIJELU KOJI GRADE I RAZVIJAJU NAŠ ORGANIZAM UZ TO DA TIJELU PRUŽIMO DOVOLJAN BROJ KVALITETNIH KALORIJA poput masti,svih vitamina,ugljikohidrata,enzima,soli,vode,bjelančevina,aminokiselina...pozz

      Izbriši
    2. TREBA SVAKI ČOVJEK IZBJEGAVATI - previše spavanja i izležavanja JER OD TOGA SE NE DEBLJA NEGO MRŠAVI TJ. TIJELO POLAKO,POSTEPENO ALI SIGURNO VENE I UMIRE...moje je mišljenje ... nasuprot tome onaj ČOVJEK KOJI 8 SATI KVALITETNO SPAVA - 8 SATI ODMORAN I SIT DO DASKE ŠTO RAZNOLIKIJOM HRANOM TO BOLJE RADI ili SE BAVI NEKI SPORTOM ili TJELESNOM AKTIVNOŠĆU - A ONIH JOŠ PREOSTALIH 8 SATI OD CIJELOGA LJUDSKOGA DANA PROVODI U STANJU POLU BUDNOGA A POLU SPAVAJUĆEGA.....BIT ĆE ZDRAV,VITALAN I DOVOLJNO TEŽAK I SPOSOBAN ZA NORMALNO FUNKCIONIRANJE I KVALITETAN RAZVOJ ORGANIZMA...što manje štresa " PUSTI TUGU NA VESELJE " I MORA BITI DOBRO

      Izbriši
  12. Pocela sam da pijem kefir od gljive ,ali je puno kiseo za moj ukus.Pitam one koji imaju iskustva sa gljivom moze li se malo razblazit kiselost sa slatkim mlijekom ,hoce li se umanjit ljekovito svojstvo dodavanjem sl.mlijeka? Hvala za informacije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. morate da mlijeko sa gljivom ostavite otvoreno da mlijeko moze da dise jer ako je zatvoreno stvara se veci pritisak i mlijeko bude previse kiselo...pozz

      Izbriši
    2. Ako neželite da Vam keifir bude previše kisel....jednostavno stavite manji komadić tibetanske gljive(kejfirna zrnca) u svoje mljeko i automatski će Vam se u mljeko izlučiti manje tvari iz samih kejfirnih zrnaca i bit će slabijega okusa...lijep pozdrav svim mojim posjetiteljima i svim komentatorima koji su svojim ostavljenim komentarima obogatili sadržaj ove web lokacije....hvala svima najlijepša,autor bloga.

      Izbriši
  13. Pomaže li tibetanska gljiva pri mršavljenju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neznam baš....mislim da se od gljive čak može malo i ojačati te udebljati...dosta je kalorična i hranjiva....ipak se koristi skupa sa mljekom koje je već samo po sebi zdravo i kalorično i hranjivo za ljudsko tijelo....lijep pozz i hvala Vam na ostavljenom komentaru pratite razvoj bloga...čim budem u prilici objavit ću neki novi sadržaj na osnovu kojega opet svi mi zainteresirani možemo ostavljati svoje komentare i međusobno nadopunjavati svoje znanje i vidike....o zdravlju i ljekovitim biljkama za naš organizam.

      Lijep pozz svima i ugodan dan od srca,želi autor ovoga bloga

      Izbriši
    2. može se i smršaviti jer nemate potrebe za tolikom hraom jer je i sama jako hranjiva,uvečer sam jeo večeru ali sad ne nego samo nju pijem.

      Izbriši
  14. DOBILA SAM TIBETANSKU GLJIVU NA POKLON-BEZ SAVJETA O KONZUMIRANJU.MLIJEKO MIJENJAM U OKVIRU 24 SATA KAD VIDIM DA SE UKISELILA-DA NEBUDE PREKISELA-SADA U LJETNJE VRIJEME KAD JE TOPLO.PROCIJEĐEN KEFIR DRŽIM U FRIŽIDERU I PIJEM KAO OSVJEŽAVAJUĆI NAPITAK ILI UZ PECIVO KAO OBROK.NEPIJEM REDOVNO A OSTATAK DRŽIM U FRIŽIDERU KAO I GLJIVU U MLIJEKU.NISAM ZNALA ZA PRAVILA NI LJEKOVITOST.DALI SE MORA PITI NA KURE SA PAUZAMA ILI I OVAKO NEOBAVEZNO-KAO OBIČNI KEFIR.SUPRUG IMA TM.GUŠTERAČE PA SMO S NJOM USPJEŠNO REGULIRALI STOLICU.

    OdgovoriIzbriši
  15. dobila sam gljivu od susjede uz detaljno objašnjenje ali mi se mlijeko nakon kiseljenja ne čini kao jogurt,kefir...nema ni tu gustinu ni okus...?da li se gljiva može zamrznuti?

    OdgovoriIzbriši
  16. dali je dobra za šečeraše

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da ovaj kejfir od tibetanske gljive slobodno mogu piti i šećeraši ili dijabetičari,moja mama je inače dugogodišnji dijabetičar na inzulinu i koristila je ovaj kefir oko 3 mjeseca svakodnevno bez ikakvih nuss pojava....čak je se i osjećala puno bolje nego ranije.

      Izbriši
  17. dali pomaže kod šečerni bolesti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam probao baš iz tih razloga, ali sam s drugo jutro imao puno viši šećer nego inaće a i kasnije popodne

      Izbriši
  18. Ako nema tko ocijediti gljivu, a odsutan sam 10 tak dana od kuće; kako usčuvati gljivu tih 10 dana?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može se sačuvati po nuždi u vašem hladnjaku....no ja tu metodu neprporučujem..najsigurnije kada gljivu nabavite od nekoga da ju pijete oko 3 mjeseca svaki dan zaredom i da ju onda date nekome drugome da ju taj drugi pije opet 3 mjeseca .....i tako bi gljiva trebala kružiti uokolo friška i uvijek u funkciji u samome mljeku...nepreporučam je držati u hladnjaku i ostaviti da stoji duže vrijeme u jednom te istom mljeku....to je moje mišljenje...lijep pozz i hvala Vam na vašem komentaru

      Izbriši
  19. ja sam je isprala i stavila u plastičnu hermetički zatvorenu čašu i u zamrzivač...to sam sad učinila prvi puta. mislim da je gljiva dobra za reguliranje šećerne bolesti....kefir je učinkovit. gljivu sam počela uzimati prije desetak dana. i ja imam dijabetes i zanima kako će to sve djelovati na moj organizam budući da uzimam lijekove u većim količinama...pozzz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja posedujem tibetansku gljivu vec godinu dan a koristim je vec nekoliko mjeseci i imao sam nesto problema sa secerom al sad mi je puno bolje i jako al sve u svemu dobra je gljiva za sve vrste bolesti ja sam puno citao o njoj

      Izbriši
  20. http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/04/kefir-cudesna-hrana-sa-kavkaza.html ja sam ovaj tekst našla i sad ne znam šta da mislim o svemu tome???

    OdgovoriIzbriši
  21. Ja isto imam ovu gljivu tj kefirna zrnca vec 6 mjeseci.
    problemi s jetrom, poviseni ast i alt, masna jetra - prosli mjesec nalazi - sve okej.

    Zablude: - ovo nije gljiva vec skupina bakterija, uglavnom oko 20 vrsta dobrih probiotika - poboljsavaju probavu.
    - u sudoperu ne mogu prezivjeti
    - kada imam viska a nitko ne zeli tj ne mogu ih nikom pokloniti - pojedem ih. na engleskim forumima kazu da je ovo super kod raznih bolesti dakle pojesti mali komadic gljive jer je tamo veca koncentracija probiotika
    -mogu prezivjeti u frizideru bez problema, tada puno sporije fermentiraju
    -okusi mogu varirati od pjenastih mlječnih do kiselkasto sirastih, ovisno o vremenu koliko su vani i koliko zrnaca imate

    Za čuvanje (2-3 tjedna ako ste na putu) - ocistiti kefir, uliti hladno mlijeko i staviti u frižider.
    Nakon povratka ocijediti i ako je kefir kiselkast onda je jestiv, ako je gorak - baciti.

    ako kome treba neka pomoc ili da pošaljem kefir poštom: vatromeister et gmail dot com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravu ste....hvala Vam na ostavljenom komentaru kojim ste obogatili ovaj blog...lijep pozz i ugodan dan Vam želim,autor

      Izbriši
  22. Skoro je zastrašujuće da gljive imaju takav pozitivan učinak na ljude ... ne cijenimo prirodu dovoljno ... Kako doći do tih gljiva ???

    Savjetnik

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. AKO NETKO TREBA GLJIVU EVO SKUPIO SAM SVE KOMENTARE DOSADA KOJI SU OBJAVILI DA IMAJU TIBETANSKA ZRNCA I RADO BI IH PODIJELILI SA NEKIM TKOME TREBA PA MOGU STUPITI U KONTAKT E-MAILOM ILI TELEFONOM ???

      Javite se na e-mail :

      1. vatromeister@gmail.com...poslat će Vam poštom ako ste zainteresirani
      2. liskosibenik@gmail.com...ako ste iz okolice Šibenika ova osoba će Vam rado dati gljivu
      3. dr_martina@net.hr ... poklanja tibetansku gljivu na područiju Zagreba
      4. omegasplit@yahoo.com ... poklanja na područiju Trogira,Kaštela i Splita
      5. lolevel.mb@gmail.com ... svi iz Zagreba mogu se javiti na ovaj mail i dobiti će gljivu
      6. zelja.papi@gmail.com ... ako je netko iz Siska može dobiti tibetansku gljivu na mail

      7 dadaprivat1@msn.com ...pozdrav svima....evo voljela bih podjeliti gljivu kome treba. Imam i mliječnu i čajnu (kombucha) ako netko želi može me kontaktirati na mail paće mo se sve dalje dogovarati. Pozdrav iz Varaždina.

      8. Na tel. 051 515-985 ... ako je netko zainteresiran za gljivu, ja sam u Rijeci

      9. Na tel. 091988 6321 ... ja imam T.gljivu i rado bi dao kome je potrebna i tko je iz okoline Osijeka kontakt na broj telefona....Zeljko

      Hvala svima na ostavljenim komentarima,lijep pozz i ugodan dan- AUTOR

      Izbriši
  23. Ako ima ko zainteresiran iz Šibenika ja imam viška, poklanjam. Kontakt na mail liskosibenik@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  24. Zašto kefirnu kulturu bakterija nazivate gljivom? Tipično hrvatska posla, ko kad je onaj tip na radiju želio poklonit mješanca pa rekao da je tibetanski pas koji blagotvorno djeluje na živce

    OdgovoriIzbriši
  25. gdje ću bacit tu tibetansku gljivu kada je vise ne koristim???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima nas koji bi htjeli tu gljivu , pa evo moj e-mail je marijak.kovaevi1@gmail.com

      Izbriši
  26. molim one koji imaju tu gljivu da mi se jave

    OdgovoriIzbriši
  27. Molim one koji su iz Zagreba ako imaju višak gljive da mi daju .
    moj kontakt je marijak.kovaevi1@gmail.com.

    OdgovoriIzbriši
  28. ljudi da li mi se neko može javiti tko ima tu gljivu i da mi pokloni.Ja sam je imala i dala sam kod pauziranja drugim a sada kada ja trebam nema nitko.Meni je pomogla , pa bi je ponovo htjela imati

    OdgovoriIzbriši
  29. i ja bi htjela nabaviti gljivu... imam puno problema sa želucem, i nadam se da će mi ovo pomoći...

    OdgovoriIzbriši
  30. zanima me dali liječi psorijazu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prirodni lijek za mnoge bolesti: KOMBUCHA ČAJ

      Kombucha je poznata još i pod imenom ČAJNA GLJIVA-ona je simbioza bakterija i kvasca koja raste na biljci crnoga čaja.

      Čaj od Kombuche ima najbolje učinke na bolesti crijeva i dišnih organa, TAKOĐER LIJEČI PSORIJAZU i druge kožne bolesti,smanjuje tegobe PMS-a i menopauze,usporava proces starenja,ima blagotvorno djelovanje kod liječenja raznih vrsta raka.

      Kombucha se može uzgajati u svakom kućanstvu,zbog svojih ljekovitih svojstava se koristi već tisućama godina...

      KOMBUCHA kao lijek se pokazao učinkovitim zahvaljujući svojim metaboličkim svojstvima, te kao odličan stabilizator staničnih membrana bez štetnih nuspojava koje imamo kod mnogih farmaceutskih proizvoda.

      Postoji i istočnjačka tradicija poklanjanja kombuche prijateljima i komšijama u znak prijateljstva i dobrih želja.

      Prirodnu snagu čaja možemo koristiti i za održavanje naše vitalnosti, te psihičkih i mentalnih sposobnosti.

      Terapeutska učinkovitost kombuche zasniva se na :

      1. glukonskoj kiselini,
      2. glukuronskoj kiselini,
      3. mliječnoj kiselini,
      4. octenoj kiselini kao i na životno važnim
      5. vitaminima C i grupe B, a mnoge od njezinih komponenata imaju
      6. antibiotske i detoksikacijske karakteristike koje igraju presudnu
      ulogu kod biokemijskih procesa u ljudskom organizmu.

      PROČITAJTE RECEPT OVDJE NA OVOM LINKU : http://www.coolinarika.com/recept/ljekoviti-napitak-od-tibetanske-kombuche

      2.OPCIJA : " VODENI KRISTALI poznati još i po imenu TIBICOS,japanski kristali,vodeni kefir,biserne suze,kaspijske alge..i ima još naziva....

      LJEKOVITOST GLJIVE VODENOG KEFIRA:

      1. Regulira izmjenu obrambenih tvari u organizmu (tj. pojačava proizvodnju limfocita koji služe u obrani našeg organizma od bolesti, pogotovo teških bolesti poput aids-a, tumora.. )

      2. Pomaže kod kožnih oboljenja, PSORIJAZE, gljivičnih infekcija, virusnih infekcija(hpv), bakterijskih infekcija

      3. Liječi gušteraču, jetru i slezenu

      4. Liječi žuč, čisti žučne kanale, dvanaesnik i otapa žučne kamence

      5. Liječi želudac i crijeva, uspostavlja redovitu probavu i čisti crijeva od zaostalih nakupina

      6. Gljiva stvara antibiotik i liječi upalna mjesta u organizmu, također spriječava upale

      7. Liječi oboljele bubrege, bubrege koji ne rade punim kapacitetom i kontrolira bubrežne puteve

      8. Onemogućuj razvitak novih metastaza i uništava stare

      9. Revitalizira organizam uklanjajući umor, pospanost, bezvoljnost

      10. Pomaže kod impotencije uzrokovane stresom, nedostatkom vitamina, minerala...

      11. Pomaže u uklanjanju svih simptoma stresa, poput opadanja kose, masne ili pretjerano suhe kože, pucanja noktiju, gnojnih prišteva...i slično

      12. Liječi bolesti srca,regulira tlak (visok i nizak),te razgrađuje kolesterol u žilama

      13.Pomaže kod uboda komaraca,osa,pčela i raznih kukaca

      14. Pomaže kod vaginalnih problema (za žene sa učestalim vaginalnim infekcijama - gljivičnim, bakterijskim, virusnim) - u roku mjesec dana infekcije se prestaju pojavljivati

      15. Liječi neurološke probleme, nesanicu, ublažava simptome teških psihičkih bolesti

      16. Pomaže pri stvaranju crvenih krvnih stanica,pa je pogodno kod raznih oblika anemije,obilnih mjesečnica... i slično

      17. Pomaže pri uklanjanju vode iz organizma

      18. Potiče na rast trombocite pa rane brže zarastaju što je pogodno za dijabetičara,u čijem slučaju se ne smije stavljati više od jedne žlice šećera (bolje smeđega)

      19. Pomaže u odstranjivanju loših bakterija iz organizma i ukljanja uspješno gljivice,pogotovo candidu albicans

      Izbriši
  31. poznajem gospođu koja je konzumirala... nema problema sa nesanicom, ima normalan apetit, ne osjeća više slabost, i prezadovoljna je. Nudila mi je tu kako vi kažete gljivu, ali sam bila skeptična.... a sad bih ju htjela nabavit, a neznam kako ni gdje....

    OdgovoriIzbriši
  32. javljam se iz novog sada i ne mogu mesecima da nabavim gljivu a ja kad sam je imao davao i delio i boze moj to kiselo to ovako... u beogradu su prodavali za 600din al nema vise. ako neko ima u bilo kojoj varijanti poklona ili prodaje nek se javi na mail : anicka@neobee.net hvala i veliki pozdrav od nestora iz novog sada.

    OdgovoriIzbriši
  33. Lijep pozdrav,autor bloga http://ljekovitasvojstvabiljaka.blogspot.com

    Gljivu nisam imao sada jedno vrijeme,nisam bio u mogućnosti ju koristiti zbog
    putovanja u Njemačku, no sada sam je po povratku ponovo nabavio i koristim.

    MOGU VAM JE BESPLATNO DATI - BILO KAKVI LIJEK ili RECEPT NE BIH
    NIKADA PRODAVAO- ja osobno....seap je nekome pomoći i pokloniti tako nešto...i ja sam,sam ju dobio za poklon od svojih bližnjih.....

    Neznam KAKO BI VAM MOGAO DATI, poštom ne šaljem,osobno nemogu doći u Novi
    Sad...jedino AKO STE U MOGUĆNOSTI SAMI DOĆI U SLAVONSKI BROD DATI ĆU VAM JE
    ILI AKO IMATE NEKOG POZNATOGA U SL.BRODU MOGU NJEMU DATI PA ON VAMA...

    MOLIM AKO STE ZAINTERESIRANI JA BIH VAM JU RADO DAROVAO AL

    KONTAKTIRAJTE ME RANIJE 2-3 tjedna NA OVAJ MOJ BLOG ILI PUTEM MOGA E-MAILA stipepopi@yahoo.com TAKO DA ZNAM DA ŽELITE I DA ĆE SIGURNO NETKO
    DOĆI PO GLJIVU U SL.BROD.....

    jer gljiva čim naraste malo veća može se cjepkati na više dijelova i poklanjati drugim ljudima tko želi....tako možete i Vi dalje dijeliti svojim prijateljima....

    Lijep pozz,autor bloga.....

    OdgovoriIzbriši
  34. Ja sam oduševljena ovim napitkom, ali kad procjedim držim u frižideru, pa sad ne znam da li sam joj umanjila ljekovita svojstva. Inače čula sam kad se te gljive u dvostruče da netko ih suši na tanjuru nekoliko dana , pa poslije jede s kruhom kao zrnati sir npr. pa sad ne znam ima li to smisla , kad ste napisali da se stavlja u mlijeko

    OdgovoriIzbriši
  35. Koristim gljivu vec 14 dana, jos nekog napretka nema, ali to je rano za reci, mislim da treba proci barem dvadesetak dana, ili jedna kura da se osjetiti poboljsanje.

    OdgovoriIzbriši
  36. koliko bi trebala bit terapija s gljivom kod ljudi s metastazom i dali stvarno je tako jaka da bi mogla izljecit ljude s tom bolest

    OdgovoriIzbriši
  37. koristim gljive vec nekoliko mjeseci pa me zanima dali pomaze kod ljudi koji imaju problema s prostatom

    OdgovoriIzbriši
  38. Već dugo koristim tibetansku gljivu jer mi je nutricionista preporučio da uz svaki obrok popijem barem 0,5 dcl jogurta s probiotikom ili kefira.Ljetos sam imala pauzu i uredno gljivice zamrznula te nakon odmrzavanja nastavila sa fermentacijom.Čula sam da je kambucha također jako dobra za bolesti unutarnjih organa pa s obzirom da sam prije tri godine operirala rak crijeva i da otada imam još uvijek problema sa stolicom i upalnim procesima creva,volila bih je nabaviti.Još uvije nisam otkrila gdje bi se u Hrvatskoj mogla nabaviti pa stoga ljubazno molim članove ovog bloga da mi pomognu u pronalasku te gljive

    OdgovoriIzbriši
  39. Ja bolujem od multipla skleroze,molim te ako imaš kakve informacije u vezi ove bolesti sa ovom gljivom.

    OdgovoriIzbriši
  40. da li je preporučljivo stavljati tibetansku gljivu u neko posebno mljieko, npr. domaće ili punomasno. ili je svejedno?

    OdgovoriIzbriši
  41. Evo jos jednom se javljam, u hrvatskoj ako netko zeli saljem postom kefirna zrnca - besplatno.
    vatromeister et gmail dot com
    platite samo postarinu + pakiranje

    u međuvremenu sam malo eksperimentirao pa sam nasao punomasno neprokuhano mlijeko (inace radim sa 3,5 ili 3,8% trajnim, ili 2,8% svježim)
    Punomasno neprokuhano mlijeko daje malo gusci kefir, i duze mu treba da se napravi, te vise ima okus po kiselom mlijeku. Meni je i dalje dobro. Također sam ponovno išao na krvnu sliku - sve je savrseno. :)

    OdgovoriIzbriši
  42. Kombucha čaj,ili tibetanska gljiva ,imam problema sa hpv-om i visoki cin,tibetansku sam dobila jučer,učim se na nju,naime se još ukiselila,iako su prošla 24 sata,da li čekati da se ukiseli,ili?i nisam je stavila u staklenu teglicu,nego plastičnu.

    OdgovoriIzbriši
  43. kombucha čaj,ili tibetanska gljiva?imam hpv visokog rizika,i visoki cin 2/3,moram na pretrage.tibetansku sam dobila,ali se nije ukiselila nakon 24 sata,da li to može potrajati?tek se učim na novu ljubimicu.da li nabaviti kambuchu,ili i tibetanska pomaže kod hpv-a visokog rizika?

    OdgovoriIzbriši
  44. kombucha čaj,ili tibetanska gljiva?imam hpv visokog rizika,i visoki cin 2/3,moram na pretrage.tibetansku sam dobila,ali se nije ukiselila nakon 24 sata,da li to može potrajati?tek se učim na novu ljubimicu.da li nabaviti kambuchu,ili i tibetanska pomaže kod hpv-a visokog rizika?

    OdgovoriIzbriši
  45. Zivim u Mariboru. Najtoplije zamoljavam ako tko ima mogucnost da mi pokloni tu cudesnu " TIBETANSKU GLJIVU" bio bi mu neizmjerno zahvalan. Moj broj telefona je: 031 579 143! Unapred hvala!
    Dusan

    OdgovoriIzbriši
  46. Molim za pomoc!Hitno bi pocela piti kefir pa molim, ako je netko voljan visak da podijeli.
    molim da se javite na mail----svijetangela@gmail.com
    pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poklanjam "tibetansku gljivu" na području Zagreba! Upit na dr_martina@net.hr

      Izbriši
  47. Da li se gljiva smije uzimati uslijed napredovali kardiomijopatije..? I da li pomaže u liječenju iste? Unaprijed hvala

    OdgovoriIzbriši
  48. "naletila" sam na ovaj link , istražujući o Tibetanskoj gljivi pa da podijelim sa Vama
    http://kefir.mojblog.rs/p-netacna-uputstva-za-pravljenja-kefira-uporno-se-vrte-po-netu/180910.html
    ja ne uzimam pauzu od pijenja gljive, pala mi je čak u sudoper i odvojila sam ju na 7 dana od ostalih da provjerim da li ce pocrniti - ništa se nije dogodilo, cura funkcionira savršeno :) diranje gljive prstima- žena u blogu je u pravu... gljiva se razmnožava ko "šašava"

    OdgovoriIzbriši
  49. Dragi svi,
    imam pitanje ako mi netko može pomoći....
    Dobila sam gljivu prošli tjedan zbog problema sa probavom i nikako, ali nikako mi ne uspjeva napraviti kefir.
    Radim sve po uputama, držim ju na sobno temp, miješam, pazim i opet ništa.
    Samo mi se ukiseli mlijeko i to je sve.
    Pomagajte, molim Vas!!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrlo je važno napomenuti da mlijeko mora biti svježe, meni su rekli niti slučajno iz tetrapaka ili iz one boce sa "aluminijem"... dakle samo svježe mlijeko....

      Izbriši
  50. Vjerovatno stavite veću količinu mlijeka.Pokušajte ili staviti manje mlijeka ili ga ostaviti da se kiseli 48 sati.Nije pod obavezno da se mora cijediti svaka 24 sata.I pokušajte sa svježim mlijekom,meni osobno je finiji

    OdgovoriIzbriši
  51. dragi moji :)
    mene zanima da li gljiva pomaže kod mršavljenja ?
    i da li je smiju konzumirati dijabetičari ?
    hvala vam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako vam poboljša probavu,pomoći će i kod skidanja kilica.A što se tiče dijabetesa..ako smijete mlijeko,jogurt i ostale mliječne proizvode,smijete i kefir

      Izbriši
  52. MOLILA BI NEKOG NA PODRUCJU TROGIRA,KASTELA ILI SPLITA AKO IMA I POKLANJA TIBETANSKU GLJIVU DA MI SE JAVI NA MAIL split.trogir@gmail.com
    unaprijed zahvaljujem!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam ja pa se javite se na mail omegasplit@yahoo.com

      Izbriši
  53. NOVI SAD--- ako ima neko na poklon gljivu iz NS neka mi javi na

    boomerang021@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  54. hmm ne znam je li netko već pitao/odgovorio, moja gljiva super raste, prije 10 dana sam dobila 1,5 žlicu, sad je već duplo više ima.. međutim sva je u mrvicama i manjim komadićima, je li to ok???

    OdgovoriIzbriši
  55. Ima li netko da pokloni malo tibetanske gljivice na području Splita.........Hvala..........Zovem se Nataša 099 410 2558........

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bog evo ja upravo dobila malo i tražim upute za kako dalje pa piše da za tjedan dana naraste i da mogu djelit pa ako do tada niko ne pošalje ja ću vam dostavit

      Izbriši
  56. Bog da li ova gljiva pomaze kod krona?

    OdgovoriIzbriši
  57. I mene zanima Tibetanska gljiva, ako ima netko s područja Splita, a ima viška?
    vlatka.pericic@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  58. ovdje je sve rečeno... ;-)
    http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/04/kefir-cudesna-hrana-sa-kavkaza.html

    ako netko iz Zagreba treba neka se javi na mail lolevel.mb@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  59. dali gljiva pomaze u mrsavljenju

    OdgovoriIzbriši
  60. Imam jedno pitanje za Japanske kristale-Tibicos:
    do nedavno su rasle i razmnožavale se;ja dijelila svakome kome je trebalo a sada odjednom su se počeli smanjivati kao da sami sebe jedu.
    Dali tko zna uzrok toga te kako da ponovno dođem do zdravih kristala-tibicosa.......Jase

    OdgovoriIzbriši
  61. Imam jedno pitanje za Japanske kristale-Tibicos:
    do nedavno su rasle i razmnožavale se;ja dijelila svakome kome je trebalo a sada odjednom su se počeli smanjivati kao da sami sebe jedu.
    Dali tko zna uzrok toga te kako da ponovno dođem do zdravih kristala-tibicosa.......Jase

    OdgovoriIzbriši
  62. Ako je netko iz Zagreba ili okoline a želi Tibetansku gljivu rado ću dati jedan dio,ja sam od malene uzgojila u količinu za tri osobe.Čuvat ću je kao oko u glavi,bez obzira koliko je dobijemo uzgajanjem po propisima u kratkom razdoblju nađe se kod brojne obitelji..Ona je moj kućni ljubimac kojeg čuvam,a za uzvrat daruje mi zdravije tijelo,a ujedno i dušu..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bih Tibetansku gljivu, molim da napišete mail ili broj telefona na koji Vas mogu dobit kako bi se dogovorile oko preuzimanja. Ili mi se javite na mail blondy002@gmail.com. Hvala.

      Izbriši
    2. 1. dr_martina@net.hr ... poklanja tibetansku gljivu na područiju Zagreba

      2. olevel.mb@gmail.com ... svi iz Zagreba mogu se javiti na ovaj mail i dobiti će gljivu

      3. dadaprivat1@msn.com ...pozdrav svima....evo voljela bih podjeliti gljivu kome treba. Imam i mliječnu i čajnu (kombucha) ako netko želi može me kontaktirati na mail paće mo se sve dalje dogovarati. Pozdrav iz Varaždina.

      Izbriši
  63. ako netko iz Siska želi gljivu neka se javi na mail zelja.papi@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  64. Mene zanima jel se smije drzati u plastcnoj posudi ili se mora bas drzati u staklenki

    OdgovoriIzbriši
  65. Koliko treba piti tog napitka od Tibetanske gljive, posto hocu da svi clanovi moje porodice dobiju pomalo

    OdgovoriIzbriši
  66. Pozdrav, molim da mi se javi netko tko dijeli tibetansku gljivu kefir...zagreb i okolica....mozete me kontaktirati na anna27zg@hotmail.com
    lp

    OdgovoriIzbriši
  67. mozeli se Tibetanska gljiva koristiti u mlijeku 1,5% bez LAKTOZE ????

    OdgovoriIzbriši
  68. pozdrav svima....evo voljela bih podjeliti gljivu kome treba. Imam i mliječnu i čajnu (kombucha) ako netko želi može me kontaktirati na mail dadaprivat1@msn.com paće mo se sve dalje dogovarati. Pozdrav iz Varaždina.

    OdgovoriIzbriši
  69. Nudim TIbetansku gljivu ako nekome treba u sljedeća 2 dana. Nalazim se u Velikoj Gorici . Broj mob 0981927615

    OdgovoriIzbriši
  70. Poštovani, možete li mi reći zašto se kefir dobiven ovom gljivom pije samo 20 dana a onda mora biti 10 dana pauza? Ja sam ju dobila od prijateljice koja ga pije već mjesecima bez ikakvih pauza a i ja pijem već preko mjesec dana isto bez pauze. Koliko sam shvatila pomoću ove ''gljive'' se pravi kefir, zašto se on ne bi smio piti svaki dan?
    Hvala i lijep pozdrav, Ilijana.

    OdgovoriIzbriši
  71. Kako se ova gljiva može nabaviti

    OdgovoriIzbriši
  72. moze li dijete od godinu ipo dana pit to mlijeko za imunitet...stalno je prehladena...bronhitis...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ...najbolje pitajte i savjetujte se sa svojim kućnim doktorom ili svojim ginekologom ... lijep pozz,autor bloga

      Izbriši
  73. nije nikakva gljiva nego običan kefir, nije čarobnjak al pomaže u zaštiti crijeva

    OdgovoriIzbriši
  74. odlična gljiva treba je piti svaki dan i osjetit čete dobrobiti

    OdgovoriIzbriši
  75. Molio bih ako netko u okolici Zagreba ima viška tibetanske gljive za poklonit neka se javi :)
    Lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 1. dr_martina@net.hr ... poklanja tibetansku gljivu na područiju Zagreba

      2. olevel.mb@gmail.com ... svi iz Zagreba mogu se javiti na ovaj mail i dobiti će gljivu

      3. dadaprivat1@msn.com ...pozdrav svima....evo voljela bih podjeliti gljivu kome treba. Imam i mliječnu i čajnu (kombucha) ako netko želi može me kontaktirati na mail paće mo se sve dalje dogovarati. Pozdrav iz Varaždina.

      Izbriši
  76. Gdje bih mogao nabaviti ovu gljivu, i da li bi ona mogla pomoci kod ulceroznog kolitisa crijeva...?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jel si nabavio gljivu i jel ti pomaze?meni treba zbog iste bolesti.

      Izbriši
  77. Ako je netko zainteresiran za gljivu, ja sam u Rijeci, tel. 051 515-985. Pozdrav svima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zdravo! da li imate jos viska ove gljive? hitno je potrebno! zeni su dijagsnoticirali rak zeluca i postoji opasnost od metastaziranja. culi smo da ovo pomaze pa bi pokusali i to.

      Izbriši
  78. Pomaze li za smanjenje visokog krvnog tlaka......

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da ona veoma poaže za sve krvne probleme

      Izbriši
  79. Dali se moze umjesto krvljeg mlijeka koristiti sojino ili rizino ili zobeno? Hvla

    OdgovoriIzbriši
  80. zanima me ako se gljiva promiješa sa metalnom žlicom iako nije pocrnila gubi li ljekovite sastojke, dali je moram baciti?

    OdgovoriIzbriši
  81. ja je imam da li se stavlja u ne kuvano mlijeko

    OdgovoriIzbriši
  82. da li može u kravije ne kuvano mlijeko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može...zašto ne ....hvala na komentaru ... lijep pozz

      Izbriši
    2. Pozz. Eto, citam malo komentare...ja sam je danas dobila...zanima me obzirom da imam domace kravlje mlijeko, hoce li to biti u redu!?

      Izbriši
  83. može li se taj kefir mješati sa žitaricama i medom kao i jogurt?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. može....zašto ne...ako volite takav okus,ja sam najčešće ovaj kejfir jeo sa kruhom ujutro za doručak...no znao sam nekada i sa konfleksom...koliko ja znam možeš ga jesti sa svime sčime inače ide i običan jogurt....ovo je slično jogurtu

      Izbriši
    2. vatroslav meister23. srpnja 2014. u 13:46

      nemojte odgovarati ako ne znate - med je antibakterijski lijek i on ubija sve bakterije, u ovom slučaju i dobre bakterije iz kefira. probiotski se uništi djelovanje kefira, ostane samo nutritivno djelovanje. med i kefir se mogu jesti sa razmakom od dva tri sata... oboje su lijekovi, samo na drugi način.

      Izbriši
  84. Sretan Božić svima!
    Ja sam nabavio tu mliječnu gljivu nedavno i prvi puta kad sam ju premiještao u drugu staklenku izvadio sam ju metalnom žlicom. Ništa se loše nije dogodilo.Gljiva, zapravo one, jer sam dobio desetak komada veličine graha, dobro raste i sve brže ukiseli mlijeko.

    OdgovoriIzbriši
  85. evo ja sam ovde pročitala da se gljiva stavlja u nemasno mlijeko, što nije istina... po mogučnosti je najbolje mliko ravno iz krave sa full masti i ni pod razno je preti kroz vodu, jer voda iz slavine je puna klore šta ubija gljivu =)

    OdgovoriIzbriši
  86. Može li se kod liječenja spolnih bolesti koristiti neki prirodni lijek,ako je netko imao problema slobodno mi može ostaviti odgovor

    OdgovoriIzbriši
  87. Zanima me da li kefir mogu piti dojilje i dijeca od 5 god.?

    OdgovoriIzbriši
  88. Dali ova gljiva pomaze deci sa cisticnom fibrozom

    OdgovoriIzbriši
  89. imama gljivu,nalazim se u nemackoj u nordheimwestvalen ko zeli nek me kontaktira na email.numa.68@web.de..psssst delim je bezplatno imam ga dugo i sve ljeci .pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  90. Pozdrav, pročitala sam da tibetanskta gljiva djeluje kao najjače sredstvo protiv alergija i intolerancije na hranu.... Ja protiv alergija pijem crni kim 3x dnevno(nedavno sam počela piti pa još ne primjećujem neko poboljšanje), da li mogu uz kim piti i tibetansku gljivu?

    OdgovoriIzbriši
  91. Zanima me koliku količinu gljive treba staviti u recimo 2-3 dcl mlijeka? Dobila sam puno malih nakupina 'gljive', to otprilike izgleda kao razlomljeni komadići cvjetače (karfiola). Koliko toga treba upotrijebiti i što s ostatkom, kako ga sačuvati? Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  92. Poklonula bih kefir imam viska Busovača Kont. tel . 061 306/682

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zdravo! da li ima netko jos viska ove gljive? hitno je potrebno! zeni su dijagsnoticirali rak zeluca i postoji opasnost od metastaziranja. culi smo da ovo pomaze pa bi pokusali i to.

      Izbriši
  93. Ja dobila i pocinjem veceras da koristim...:) a dobila sam vise nego je potrebno pa ako nekom treba neka se javi rado cu pokloniti...!

    OdgovoriIzbriši
  94. Ljepi pozdrav...meni hitno treba gljiva za mog bolesnog oca ako netko ima neka me kontaktira na 091-356-7997...HVALA

    OdgovoriIzbriši
  95. imam za pokloniti jednoj osobi tibetansku gljivu mogućnost iz zagreba

    OdgovoriIzbriši
  96. tibetanska gljiva na poklon jednoj osobi zagreb na br 0995152780

    OdgovoriIzbriši
  97. pozzz... nikako da prestanem citati o ovoj famoznoj gljivi :) zanima me ima li netko iskustva sa lijecenjem krvi, bilo anemija ili manjak nekih drugih krvnih stanica? ja imam trombofiliju i manjak trombocita. hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  98. Odličan tekst, hvala na ovim korisnim informacijama. dvoboj.hr

    OdgovoriIzbriši
  99. Postovani, Ovu "Tibetansku gljivu", a prije da je to jvasac za kefir za koji nema sumnje da je koristan, koristio sam sredinom 80-tih, pa evo sad opet. Ovih dana sam "aktivirao" gljivu, koja je bila herneticki zatvorena u staklenoj posudi sa mlijekom i u hladnjaku stajala 5-6 godina. Ziva je i zdrava - bijela i ponovno "proizvodi" kefir. Sa gljivom i njenim produktom treba postupati kao i sa ostalom hranom - ne pretjerivati i uz opcuu higijenu. Dakako, metale treba sto vise izbjegavati. Prirodno i zdravao - kao u stara vremena. O njenoj ljekovitosti, osim poznatog ucinka kefira na zdravu ishranu, mogu govoriti oni koji su je dugi niz godina koristili i osjetili poboljsanje od tezih bolesti - uz dokaz lijecnickih nalaza. Dobar tek!

    OdgovoriIzbriši
  100. Molim na poklon gljivu - mliječnu. Živim u okolici Zagreba. Kontakt cprkos@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  101. Pozdrav!
    Imam tibetanske gljive za pokloniti..okolica Zagreba..
    Info-nina199111@gmail.com

    Pozzz

    OdgovoriIzbriši
  102. NAJLIJEPŠA HVALA SVIMA VAMA ŠTO STE SVOJIM KOMENTARIMA ULJEPŠALI I NADOGRADILI OVAJ BLOG NOVIM ZNANJIMA O OVIM LJEKOVITIM BILJKAMA I TVARIMA.... ZA DOBRO SVIH NAS ..... HVALA SVIMA,LIJEP POZZDRAV I SVAKOOO DOBRRROOOOO VAM SVIMA ŽELIM U NOVOJ 2015...... U SVAKOME POGLEDU

    OdgovoriIzbriši
  103. NOTE FOR ALL VISITORS OF THIS BLOG
    PEOPLE KEEP THE TOPIC OF blogs and posts when making the comment on this blog
    All comments unrelated to the topic of the blog healthy lifestyle and herbs will sooner or later will be deleted Thank you !

    HINWEIS für alle Besucher auf dieses Blog
    LEUTE HALTEN SIE DAS THEMA von Blog und Post ... wenn Sie das Kommentar in diesem Blog schreiben ... muss er relevant sein . Alle Kommentare in keinem Zusammenhang mit dem Thema des Blogs "Gesunden Lebensstil und Heilkräutern" werden früher oder später gelöscht sein mussen .... von mir Danke !

    MOLIM SVE POSJETITELJE OVOGA BLOGA DA KADA KOMENTIRAJU POSTOVE DA SE DRŽE TEME POSTA I BLOGA..... A NE DA NUDE I REKLAMIRAJU NEKE ZAJMOVE,IGRICE,FILMOVE I SLIČNO...... U SLUČAJU TAKVIH KOMENTARA ODMAH ČIM IH STIGNEM BIT ĆU SVI IZBRISANI ....... ŽELIM DA LJUDI POSJETOM NA MOJE POSTOVE DOBIJU RELEVANTNE KOMENTARE I ISKUSTVA DRUGIH LJUDI ...... ZATO ĆU SVE KOMENTARE KOJI NISU VEZANI ZA TEME OVOGA BLOGA ZDRAV ŽIVOT I LJEKOVITO BILJE PRIJE ILI KASNIJE IZBRISATI...... DOK SE ISTOVREMENO DUBOKO ZAHVALJUJEM SVIMA ONIMA KOJI SU OSTAVILI SVOJE KOMENTARE RELEVANTNE TEMAMA OVOGA BLOGA JER SU NADOPUNILI SADRŽAJ BLOGA I OBOGATILI GA SVOJIM ZNANJEM I ISKUSTVOM TE IM ZA TO VELIKA HVALA ..... BLOG SAM ZAMISLIO TAKO DA POTAKNEM LJUDE NA OVE TEME TE DA I SAM DOBIJEM RELEVANTNE I KVALITETNE IDEJE,KOMENTARE,ISKUSTVA I ZNANJA NA TEMU "ZDRAV ŽIVOT I LJEKOVITO BILJE" ..... TE JOŠ JEDNOM MOLIM DA SE SVI DRŽIMO TEME BLOGA NA KORIST SVIH NAS .... JER UPRAVO SAM MORAO IZBRISATI PREKO 500 KOMENTARA KOJI NEMAJU NIKAKVE VEZE S TEMAMA OVOGA BLOGA ..... AUTOR BLOGA

    OdgovoriIzbriši

  104. Nudimo razne financijske pakete po vrlo niskim kamatama, izdvajamo se od ostalih zajmodavaca jer vjerujemo u korisničku uslugu, nudimo pravo rješenje za vaše financijske potrebe. Općenito, mi smo FINANCIJSKA TVRTKA, nudimo zajam pod 2% dostupne su vam kamatne stope, komercijalni zajmovi, poslovni zajmovi, stambeni zajmovi, zajmovi za automobile i zajam za konsolidaciju duga. Kontaktirajte nas za više informacija putem E-MAILA: mrscarollinalarryfastcash@gmail.com

    Imena:
    Okupacija:
    Potreban iznos zajma:
    Trajanje zajma:
    Tvoja zemlja:
    Broj mobitela:
    Svrha kredita:
    Email adresa:
    mjesečni prihod:
    Seks:
    Dob:

    Hvala i lijep pozdrav
    Gospođo Carollina
    putem E-MAILA: mrscarollinalarryfastcash@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  105. Pozdrav, tražite li zajam za konsolidaciju duga, neosigurane zajmove, poslovne zajmove, hipotekarne zajmove, zajmove za automobile, studentske zajmove, osobne zajmove, rizični kapital itd.! Privatni sam zajmodavac, dajem zajmove tvrtkama i pojedincima uz niske i razumne kamatne stope od 2%. Pošaljite e-poštu na: christywalton355@gmail.com

    OdgovoriIzbriši

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara napišite ih ovdje....hvala